категорії: блоґ-запис

Курс: етикет для підлітків

теґи: Етикет, заняття

 В усі часи манери поведінки базувались перш за все на взаємоповазі вихованих та пристойних людей. Ще 200-300 років тому деякі норми поведінки в європейських країнах прирівнювались до законів. Громадян, які їх не дотримувались, карали. Етикет – це манери поведінки, толерантність, правила чемності та ввічливості, прийняті у суспільстві.

Не менш важливу роль в етикеті відіграє і наша мова. Під етикетом мови розглядається система стійких формул спілкування, яка використовується для встановлення контактів між співрозмовниками, підтримки спілкування на рівні, який відповідає їхній соціальній ролі в офіційній та неофіційній обстановці.

Підчас вивчення етикету важливе місце відводиться невербальним засобам комунікації. Етикетне значення можуть мати різноманітні рухи людини, пози, жести, міміка, погляд. По очах, «які запитують», ми розуміємо, що від у нас хочуть щось дізнатись чи попросити, і, у свою чергу, сповільнюємо крок, на обличчі появляється увага. Цим ми даємо зрозуміти, що готові вислухати запитання чи прохання.

Прийняті у суспільстві правила поведінки, вербальні та невербальні стереотипи спілкування відображають неповторність звичаїв, спосіб життя, побут народу. Тому етикет – важлива частина національної культури і нашого життя.

Перше правило нашого курсу з етикету – це отримання задоволення від занять. Тому відмінною рисою курсу з етикету є рольові ігри з відеоаналізом, які дають можливість побачити себе зі сторони в різноманітних ситуаціях та проаналізувати свої дії. Також захоплюючі ситуаційні задачки, які будуть переносити вас з епохи в епоху і вимагатимуть інколи зовсім нелегких рішень!

Курс включає основи з етикету (етикет вдома та в гостях, за столом, в громадських місцях, культура мови, вміння спілкуватись на відстані, імідж, знайомство, вміння святкувати  і дарувати подарунки, історія етикету), культуру різних країн та вміння подорожувати, невербальну мову.

Заняття тривають 60 хв., двічі на тиждень.